Het Beelddenkende Brein in Zelhem

Omdat beelddenken net zo normaal is al taaldenken

Over Het Beelddenkende Brein

Het Beelddenkende Brein valt onder de rubriek coaching in Eindhoven.

Vastlopen in onderwijs of werk hoeft niet!

Beelddenken is een manier van informatie verwerken via associëren en begrijpen. In je hoofd maak je een beeld/concept van je gedachten, vandaar dat het beelddenken genoemd wordt, taaldenker verwoorden hun gedachten, zonder beeld. Bij beelddenkers is gevoel altijd een onderdeel van het denkproces. Het werkt dus anders, hoe jouw brein informatie verder verwerkt.

Taaldenkers denken vanuit oorzaak en gevolg, denken in volgorde en details en analyseren een proces waardoor zij patronen herkennen. Daarnaast maken zij gebruik van automatiseren om te leren.

Beelddenkers bekijken een proces van alle kanten, maken gebruik van hun lange-termijn geheugen om het beeld aan te vullen en gaan pas aan de slag als ze een concept hebben van wat er gedaan moet worden. Leren gaat via begrijpen. Als het een paar keer begrepen is, ontstaat er innerlijk weten.

Beelddenkers kunnen prima leren en presteren, maar het onderwijssysteem sluit niet aan bij hun behoeften. Daardoor moeten zij zich aanpassen en kunnen zij niet hun natuurlijke leerproces volgen en ontwikkelen. Dat zorgt voor allerlei problemen. Inmiddels zitten er 20.000 kinderen thuis waarvan een groot deel hoogbegaafde beelddenkers.

Volwassen beelddenkers lopen tijdens hun werk tegen dezelfde problemen, omdat zij ook niet in het reguliere systeem passen. Met burn-outs en bore-outs tot gevolg.

Het Beelddenkende Brein geeft oplossingen, zodat beelddenkers wel in het onderwijs en op de werkvloer passen. Dat doen wij middels onze Kernopleiding Beelddenken fysiek en online, individuele begeleiding, Webinars, lezingen en natuurlijk de boeken. De Kernopleiding is ook in Vlaanderen te volgen.

EVEN VOORSTELLEN:

Wij zijn Natasja en Miranda en samen zijn wij het Beelddenkende Brein.

Natasja is een taaldenker en auteur van twee boeken: ‘Beelddenkers, Als kwartjes vallen…’ en ‘Allergisch voor Moeten’. Via haar kinderen is zij in aanraking gekomen met beelddenken en neurodiversiteit. In haar praktijk Beeldig Brein begeleidt zij al jaren kinderen, jongeren en volwassenen die vastlopen in het onderwijs. Daarmee heeft zij heel veel vernieuwende kennis opgedaan, die zij verwerkt in de kernopleiding.

Miranda is een beelddenker en heeft 10 jaar voor de klas gestaan, totdat haar eigen kinderen vastliepen in het onderwijs. Vanuit deze situatie is zij kinderen gaan begeleiden met een alternatief voor onderwijs. In haar bedrijf Miranda Meijer.nL begeleidt zij naast hoogbegaafde thuiszitters weer een weg terug naar school te vinden, ook volwassenen. Zij begrijpt vanuit haar gevoel de theoretische kennis van Natasja.


Schrijf een beoordeling, win een iPad

Uw mening is belangrijk. Geef een beoordeling en win een iPad. schrijf review

Contact opnemen

Het Beelddenkende Brein uit de rubriek coaching uit Eindhoven is gevestigd aan de Hummeloseweg 48 in Zelhem. Voor meer informatie kunt u bellen naar het telefoonnummer 06-15112021.

Diensten en producten voor coaching

Trefwoorden die horen bij Het Beelddenkende Brein zijn o.a. :