Praktijk voor klassieke homeopathie MHG in Geldrop

Het is belangrijk om de juiste balans te vinden tussen de reguliere geneeskunde en complementaire geneeskunde !!!

Over Praktijk voor klassieke homeopathie MHG

Praktijk voor klassieke homeopathie MHG valt onder de rubriek gezondheidscentrum in Eindhoven.

Marijke de Haas-van Gerwen is de drijvende kracht achter Praktijk voor klassieke homeopathie MHG. Tijdens haar HBO-V opleiding in 1987 maakte ze voor het eerst kennis met alternatieve geneeswijzen, waaronder klassieke homeopathie.

Naast de vele mogelijkheden die de reguliere geneeskunde biedt, zag ze zeker ook de beperkingen. Symptomatisch bestrijden van klachten lijkt de oplossing op korte termijn, maar als niet naar de persoon gekeken wordt in zijn totaliteit, blijft uiteindelijke genezing uit. Er zal weer een nieuwe klacht terug komen... In die tijd ontstond haar interesse in de klassieke homeopathie. Eigen ervaringen met homeopathische behandelingen met haarzelf en haar drie kinderen gaven de doorslag. Bovendien was ze ervan overtuigd dat een lichamelijke of psychische klacht alleen maar een uiting is van het niet in balans zijn van de totale mens, dus met al zijn invloeden van buitenaf.

Als behandelaar vindt zij het belangrijk om de juiste balans te vinden tussen de reguliere geneeskunde en complementaire geneeskunde.

Klassieke homeopathie is een natuurlijke geneeswijze die de mens centraal stelt. De behandeling richt zich niet alleen op de ziekte, maar meer op de totale mens. Deze geneeswijze versterkt het zelfgenezend vermogen van de mens. Door versterking van het afweersysteem is het mogelijk de vatbaarheid en aanleg voor ziekten te verminderen. Homeopathie streeft naar een algemene verbetering van de toestand van de patiënt. Deze gaat zich beter in zijn vel voelen en krijgt meer energie.

De klassieke homeopathie gaat uit van vier uitgangspunten:

- Wat ziek maakt geneest ook: similia similibus curentur.

- De klassiek homeopaat geeft de dosering in een hoge verdunning.

- Bij de behandeling gaat het om de totaliteit van de persoon.

- De klassiek homeopaat geeft één middel tegelijk.

Tijdens iedere fase en op ieder moment in het leven kan gebruik gemaakt worden van klassieke homeopathie. In haar praktijk richt zij haar in het bijzonder op de persoon achter de klacht, want de klacht kan hetzelfde lijken, de persoon is uniek!

Kinderen reageren vaak heel goed op homeopathische geneesmiddelen. Ze knappen weer op, raken weer in balans, krijgen meer weerstand, worden rustiger en gaan zich beter ontwikkelen. Dit maakt klassieke homeopathie bij uitstek geschikt voor kinderen!

Voor meer informatie en de mogelijkheden verwijs ik u door naar de website. U kunt ook contact opnemen via de contactgegevens.


Schrijf een beoordeling, win een iPad

Uw mening is belangrijk. Geef een beoordeling en win een iPad. schrijf review

Contact opnemen

Praktijk voor klassieke homeopathie MHG uit de rubriek gezondheidscentrum uit Eindhoven is gevestigd aan de Hoog geldrop 59 in Geldrop. Voor meer informatie kunt u bellen naar het telefoonnummer 06-34449802.

Diensten en producten voor gezondheidscentrum

Trefwoorden die horen bij Praktijk voor klassieke homeopathie MHG zijn o.a. :