Als je naar me luistert, hoor je me dan ook?

Luisteren en horen, het lijkt hetzelfde, maar is dat ook zo? Als je naar iemand luistert, kun je dan ook echt binnen laten komen wat iemand zegt. Met andere woorden: heb je zijn of haar verhaal ook echt gehoord?

Als je naar me luistert, hoor je me dan ook?

We kennen het allemaal wel denk ik, dat je naar iemand luistert maar er even niet met je volledige aandacht bij bent. De kans bestaat dat je tijdens het luisteren je gedachten laat gaan naar dingen die je op dat moment bezig houden: deadlines op het werk, het huiswerk van de kinderen en…wat eten we eigenlijk vandaag? Maar het kan ook zijn dat je tijdens het luisteren al bezig bent met wat je zelf wilt gaan zeggen. Dus luisteren en iemand ook echt horen vergt wel wat van je. Het vergt namelijk je oprechte aandacht. Het vergt van je dat je kan luisteren zonder je eigen oordeel er tussen te laten komen. En dat laatste is een leuke uitdaging, want probeer het maar eens. We vinden er al snel wat van en een oordeel is zo gemaakt. Dus hoe zou het zijn om te luisteren naar wat iemand echt te zeggen heeft, om open te staan voor de visie van de ander. Wat zou je dan allemaal te horen krijgen? Wat zou je dan allemaal kunnen leren?

Geplaatst op dinsdag 30 maart 2021.

Over Sight Coaching

Dit bericht is geschreven door Sight Coaching. Het bedrijf valt onder coaching uit Eindhoven. Trefwoorden van Sight Coaching uit Best : personal coaching, personal coach, persoonlijke coaching, individuele coaching, persoonlijk coachingstraject, beroepscoaching, beroepscoach, NLP coaching, NLP coach, communicatie coaching, coaching persoonlijk leiderschap, timemanagement coaching, coaching werkgevers, coaching werknemers, team coaching, teamcoach,.

Lees meer over Sight Coaching.