Energieverbruik meten met de Wattcher

Tien Eindhovenaren ontvingen begin februari van de gemeente een Wattcher.

Energieverbruik meten met de Wattcher

Hiermee kunnen zij precies zien hoeveel energie zij verbruiken en dus ook waar ze op kunnen besparen. Op www.eindhoven.nl lees je hun ervaringen. Na een maand geven zij de Wattcher weer door aan hun buren, vrienden of familie.

De Wattcher is een designproduct dat het stroomverbruik van het hele huis op een eenvoudige manier direct inzichtelijk maakt. Wanneer je bijvoorbeeld een waterkoker aan- of uitzet, toont de Wattcher direct het verschil. Zo zie je waar de energie wordt verbruikt en ontdek je wat je kunt besparen. De Wattcher maakt het stroomverbruik dus zichtbaar. Met de Wattcher kan je 10% tot 20% aan elektriciteit besparen, dat komt overeen met zo’n 80 tot 160 per jaar voor een gemiddeld gezin. Bewustwording:

Door zelf te zien hoeveel energie bijvoorbeeld een afwasmachine, een waterkoker of droger verbruikt, worden de gebruikers van de Wattcher bewust van hun energieverbruik en hun gedrag. Daarnaast zie je ook of er sprake is van sluipverbruik, een oplader van een telefoon die altijd in het stopcontact zit of een computer die dag en nacht aan staat op stand-by.

Ervaringen:

Een maand lang gebruiken deze tien inwoners de Wattcher. Als de maand om is geven zij hem door aan een andere huiseigenaar van een woning in Eindhoven. En dat mag iedereen zijn, familie, vrienden of buren. Op www.eindhoven.nl/energie volg je wat de ervaringen zijn van de gebruikers van de Wattcher.

Geplaatst op woensdag 18 april 2012.

Over Gemeente Eindhoven

Dit bericht is geschreven door Gemeente Eindhoven. Het bedrijf valt onder instantie uit Eindhoven. Trefwoorden van Gemeente Eindhoven uit Eindhoven : werk aan de weg, werken, zorg, welzijn, vacatures, evenementen, onderwijs, bestuur.

Lees meer over Gemeente Eindhoven.