Koninginnedag 2012, Eindhoven kleurt oranje

Gevarieerd programma in de stad

Koninginnedag 2012, Eindhoven kleurt oranje

Op maandag 30 april kleurt de stad weer oranje. Koninginnedag in Eindhoven is een begrip: een feest voor jong en oud, danceliefhebbers en vrijmarktsnuffelaars, popmuziek en kinderspelen, kortom voor iedereen. Daarom zetten we ook dit jaar een divers programma neer in de binnenstad, Strijp-S en in de wijken.

Ten opzicht van 2011 zijn er enkele wijzigingen. De vrijmarkt op de Willemstraat wordt verplaatst naar de Mathildelaan, tussen de Glaslaan en de Vonderweg naast het Philips Stadion. Zo is de drukbezochte markt een leuke verbinding tussen de activiteiten in de stad en Strijp-S, zeker nu het aangekleed wordt met een muziekpodium. Op het Wilhelminaplein blijft een kleine vrijmarkt voor bewoners van de Bergen. Verder komen de evenementen op de Vestdijk en De Wal te vervallen.

Veiligheid:

Een gezellig oranjefeestje is belangrijk, maar ook een veilig feest. Glas en blik meenemen naar de binnenstad is niet toegestaan en verkoop van drank zonder vergunning blijft verboden. De gemeente zet op veel plekken weer toiletunits neer.

Maatregelen:

Eindhoven is de laatste jaren erg in trek tijdens Koninginnedag.

Dat betekent dat het naar verwachting gezellig vol zal zijn, maar op piekmomenten op bepaalde locaties misschien ook wel érg druk. Daarom zijn er maatregelen om de veiligheid te vergroten:

* Het publiek wordt zoveel mogelijk over de locaties verspreid. Via speciale borden zorgt de gemeente dat alle bezoekers op de hoogte zijn op welke plek het té druk is. Op Stratumseind komt een stoplicht. Als het licht rood is, is Stratumseind vol; * Met de NS zijn afspraken gemaakt over reizigersstromen: aan de stadskant het station in (met bufferzoners) en aan de noodzijde (busstation Neckerspoel) het station uit. Wilt u alleen met de bus, vermijd dan het NS-stationsgebouw; * Met de politie is afgesproken om ‘vriendelijk maar streng’ op te treden; * Bezoekers moeten er rekening mee houden dat Eindhoven te vol kan raken en dat via allerlei media, ook op treinstations, het advies wordt gegeven de stad te mijden. Ook in de binnenstad zelf kunnen bezoekers het advies krijgen een andere locatie op te zoeken. De gemeente communiceert via twitter (@Gem_Eindhoven).

Tip!

Houdt u er rekening mee dat in de loop van de middag het mobiele netwerk overbelast kan raken. Maak daarom vooraf duidelijke afspraken waar en wanneer u elkaar wilt ontmoeten. Op het 18 Septemberplein wordt een loungeplek ingericht. Deze is speciaal voor mensen die elkaar kwij

Meer informatie over het totale programma vindt u op www.oranjedegekste.nl.

Geplaatst op woensdag 25 april 2012.

Over Gemeente Eindhoven

Dit bericht is geschreven door Gemeente Eindhoven. Het bedrijf valt onder instantie uit Eindhoven. Trefwoorden van Gemeente Eindhoven uit Eindhoven : werk aan de weg, werken, zorg, welzijn, vacatures, evenementen, onderwijs, bestuur.

Lees meer over Gemeente Eindhoven.