Lange wachttijden bij loket

Momenteel is het drukker dan normaal bij de balies van het Inwonersplein in het Stadskantoor.

Lange wachttijden bij loket

Dit komt doordat veel ouders een reisdocument aanvragen voor hun kinderen. Vanaf 26 juni 2012 vervalt de bijschrijvingregel. Vanaf die datum moeten kinderen zelf een identiteitsbewijs hebben om te mogen reizen.

Wachttijden:

Dit heeft gevolgen voor de wachttijden bij de gemeentelijke balies. Het kan voorkomen dat u lang moet wachten als u bijvoorbeeld een paspoort of rijbewijs komt verlengen. Door de drukte kan het zelfs zijn dat u moet wachten terwijl u een afspraak heeft gemaakt. Bovendien is het moeilijk om op korte termijn nog een afspraak in te plannen.

Levertijden:

De levertijden van de gemeentelijke producten zijn nog hetzelfde. Zo is een paspoort nog steeds 5 werkdagen na aanvraag gereed. Ook spoedaanvragen zijn nog mogelijk (levertijd 1 werkdag). Wel is er een vertraagde levertijd van de reisdocumenten voor kinderen die nu staan bijgeschreven in het paspoort van de ouders.

Extra inzet:

De gemeente Eindhoven heeft extra personeel ingezet om de wachttijden zo veel mogelijk te verkorten.

Geplaatst op vrijdag 20 april 2012.

Over Gemeente Eindhoven

Dit bericht is geschreven door Gemeente Eindhoven. Het bedrijf valt onder instantie uit Eindhoven. Trefwoorden van Gemeente Eindhoven uit Eindhoven : werk aan de weg, werken, zorg, welzijn, vacatures, evenementen, onderwijs, bestuur.

Lees meer over Gemeente Eindhoven.