Meditatie Weekend in Stilte aan Zee

Meditatie Weekend in Stilte aan Zee. Enkele meditaties van een uur gezamenlijk en uren alleen met jezelf aan zee. Heerlijke maaltijden. Een kano aan jezelf.

Meditatie Weekend in Stilte aan Zee

We willen zo graag uit ons hoofd komen en rust ervaren, maar dat is praktisch onmogelijk als we door blijven rennen en alsmaal bezig blijven met zoveel dingen (activiteiten en relaties met mensen) buiten ons.

Het loslaten van deze activiteit is soms niet gemakkelijk. Omdat wanneer we dan in contact komen met onszelf, we niet alleen rust ervaren, maar ook allerlei emoties en onrust tegenkomen, die we onder al ons druk-doen hadden verstopt.

De weg naar binnen toe bij jezelf is veel gemakkelijker in de natuur. De natuur is al in het moment, altijd. En de natuur herinnert er ons aan, dat ook wij in feit altijd in het moment zijn. Alleen waren we dat vergeten.

Ook de afspraak om niet met elkaar te praten helpt om alleen te kunnen zijn. En dat alleen zijn geeft ons de kans om het contact met onszelf te hervinden. En niet alleen het contact met onszelf, maar ook het contact met de natuur en met alles om ons heen. Wanneer dat contact met alles om ons heen van binnenuit ontstaat, is het geen vlucht van onszelf.

Mijn ervaring is dat er een prachtig 'boeddha-veld' ontstaat als je samen bent in stilte en als iedereen gerespecteerd wordt, precies zoals hij of zij is.

We doen in een meditatie weekend 4 meditaties per dag samen. In de ochtend meditatie kun je je helemaal ontladen. Waardoor de stilte die volgt, echte stilte is.

De overige uren van de dag breng je alleen door in de natuur. Je krijgt van mij teksten van Osho, die je kunnen helpen bij je meditatie.

De maaltijden gebruiken we ook in stilte. Zodat we echt kunnen proeven wat we eten.

Je bent van harte welkom bij dit prachtige experiment.

http://www.genietenvanmeditatie.nl/meditatie-weekend-mei.html

* * *

Mijn Ervaring hiermee in India:

Mijn verblijf in India was een prachtige ervaring. Een ervaring van puur zijn. Zijn met de natuur. Zijn met mezelf. Ik werd een met de boom, waarnaar ik keek, vloog met de vogel die ik zag door het luchtruim, liet me gaan met het water van de waterval die stroomde naast de rots waarop ik zat.

Ik had mijn lopen vertraagd tot stap voor stap, genietend van de beweging van mijn benen. En ervoer het wonder van wat zich elk moment in de natuur ontvouwde. Nu zag ik hoe de natuur elk moment feest viert: hoe de bladeren dansten, de vogels hun vreugde uitzongen en zweefden door de helderblauwe lucht, hoe kleine insekten in allerlei kleuren zich voortbewogen over de aarde, hoe bloemen ontloken uit hun knoppen. Elke seconde ontvouwde zich een wonder voor mijn ogen, en niet alleen voor mijn ogen, maar in mij.

Twee maanden heb ik zo geleefd; heel langzaam, zittend op rotsen, genietend van het licht dat op de bladeren viel, genietend van de zachte bewegingen van mijn lichaam als ik me langzaam voortbewoog.

Ik danste met de wind onder de bomen op de muziek van het gezang van de vogels. En toen ik verdrietig was vleide ik me op de rots waarop ik dagelijks zag en werd getroost door het tere tjielpen van de vogels om me heen. Ik gaf me over aan dit verdriet en toen ontlook er op hetzelfde moment een zachtheid in mijn hart, een overgave aan het bestaan en een bescheidenheid. Ik was een met de natuur. En: ik voelde dat het totaal niet belangrijk was om wat voor ambities dan ook te hebben. Alles is er al, van moment tot moment.

Ik voelde het sterke verlangen om deze ervaring te delen. In de zin van de mogelijkheid scheppen om in stilte verbonden te zijn met jezelf en met de natuur. Dat delen doe ik in deze meditatie weekenden.

http://www.genietenvanmeditatie.nl/meditatie-weekend-mei.html

aanmelden: info@genietenvanmeditatie.nl

Geplaatst op woensdag 11 april 2018.

Over Joy in Meditation

Dit bericht is geschreven door Joy in Meditation. Het bedrijf valt onder mediation uit Eindhoven. Trefwoorden van Joy in Meditation uit Eindhoven : eetstoornis, stoppen met roken, meditatie, cursus meditatie, meditatie coach, familie coach, depressie, mediteren.

Lees meer over Joy in Meditation.