Workshop 'Weerbaar als mantelzorger'

Steunpunt Mantelzorg Verlicht, een project van de GGD Brabant-Zuidoost, houdt een workshop voor mantelzorgers met het thema ‘Weerbaar als mantelzorger’.

Workshop 'Weerbaar als mantelzorger'

De workshop vindt plaats op drie donderdagavonden: 26 april, 3 mei en 10 mei.

Tijdens deze bijeenkomsten wordt het thema ‘weerbaarheid’ op verschillende gebieden toegelicht. Denk bijvoorbeeld aan hoe je je tegen de druk van de omgeving kunt verweren, hoe je effectief om kunt gaan met tegenslag, hoe je jouw gedrag positief kunt beïnvloeden door meer bewustzijn over gevoelens en gedachten, hoe je effectief kunt communiceren met dokters en specialisten of hoe je een balans kunt vinden tussen spanning en ontspanning. In diverse oefeningen en thuisopdrachten brengen we de theorie meteen in de praktijk. Zowel mantelzorgconsulenten als andere hulpverleners dragen bij aan de workshop.

Voor werkende mantelzorgers:

Deze workshop is speciaal georganiseerd op de avond zodat ook werkende mantelzorgers kunnen deelnemen en zo hun kennis en weerbaarheid vergroten. De workshop vindt plaats in De Kroon, aan de Kronehoefstraat 21-29 te Eindhoven. De bijeenkomsten duren van 19.30 tot 21.30 uur. Deelnemers schrijven in voor alle drie avonden aangezien die één geheel vormen. De eigen bijdrage voor de workshop is € 10,-. Mocht dit een belemmering zijn, neem dan contact op met Steunpunt Mantelzorg Verlicht. Aanmelden via info@mantelzorgverlicht.nl of tel. 088-0331288. Mantelzorgers die zich voor activiteiten aanmelden, ontvangen het mantelzorgcadeau.

Alleen voor mantelzorgers:

De activiteiten van Steunpunt Mantelzorg Verlicht Eindhoven zijn bedoeld voor mantelzorgers. Mantelzorgers zijn mensen die vrijwillig en onbetaald voor een ander zorgen omdat ze een relatie hebben met degene die ze helpen. Het steunpunt organiseert voor al die honderden individuele mantelzorgers diverse (groeps - ) activiteiten ter ondersteuning. Mantelzorgers die behoefte hebben aan individuele ondersteuning, kunnen een afspraak maken of langskomen op het inloopspreekuur. De spreekuren zijn - behalve op feestdagen en in schoolvakanties - iedere maandag van 13.00 tot 15.00 uur en iedere vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur in het Inwonersplein van het Stadskantoor Eindhoven.

Geplaatst op woensdag 11 april 2012.

Over Gemeente Eindhoven

Dit bericht is geschreven door Gemeente Eindhoven. Het bedrijf valt onder instantie uit Eindhoven. Trefwoorden van Gemeente Eindhoven uit Eindhoven : werk aan de weg, werken, zorg, welzijn, vacatures, evenementen, onderwijs, bestuur.

Lees meer over Gemeente Eindhoven.